.

Het verband tussen mentale en fysieke balans

Ben je op zoek naar een manier om zowel uw mentale als fysieke balans te verbeteren? 

Kijk dan eens naar Equitherapie!

Er is een duidelijke link tussen mentale balans en fysieke balans. Wanneer u mentaal in balans bent, kan dit leiden tot een vermindering van spanning in het lichaam, dit draagt bij aan een verbetering van de fysieke balans. Aan de andere kant, wanneer u fysiek in balans bent, kan dit leiden tot een vermindering van spanning en angst in de geest, wat bijdraagt aan een verbetering van de mentale balans.

Onze equitherapeuten bij het Centrum voor equitherapie bieden een scala aan oefeningen, zowel op als naast het paard, die gericht zijn op het verbeteren van uw mentale en fysieke balans. Tijdens oefeningen op het paard, wordt u begeleid door de equitherapeut, waardoor u zich volledig kunt richten op uw persoonlijk proces.

Oefeningen op het paard:

✅ Het verbeteren van de fysieke balans en coördinatie en flexibiliteit, omdat het lichaam inspeelt op de bewegingen en het ritme van het paard. 

✅ Een goede houding en balans op het paard helpt bij het verminderen van spanning en pijn in het lichaam en het versterkt de spieren. 

✅ Het ritme volgen van het paard verbetert de concentratie 

✅ De bewegingen van het paard volgen verbetert de fysieke flexibiliteit en balans.

✅ Het aannemen van verschillende houdingen verbetert het lichaamsbewustzijn.

✅ Het ontdekken van de mogelijkheden van ons lichaam versterkt het zelfvertrouwen.

✅ Het gedragen worden door het paard versterkt het emotioneel welzijn.

Oefeningen naast het paard:

✅ Het leren van effectieve communicatievaardigheden, dit versterkt de relatie met het paard en bouwt aan zelfvertrouwen. 

✅ Het paard als "spiegel" voor de emoties en gedachten van de persoon inzetten helpt bij het verminderen van stress en angst.

✅ Gericht ademhalen samen met het paard geeft innerlijke rust.

✅ Door het paard te leiden, kan men het bewustzijn van de eigen lichaamshouding en bewegingsmogelijkheden verhogen.

✅ Door zich af te stemmen op de bewegingen van het paard verbetert de lichaamscoördinatie wat helpend is voor de mentale flexibiliteit, omdat men beter in staat is om zich aan te passen aan veranderende situaties en omgaan met uitdagingen.

Onze equitherapeuten bij Centrum voor Equitherapie zorgen voor professionele begeleiding tijdens de oefeningen, zodat u zich veilig en effectief kunt concentreren op uw mentale en fysieke welzijn. Neem contact op voor meer informatie over onze Equitherapie programma's en hoe wij u kunnen helpen uw mentale en fysieke balans te verbeteren.

Wil je meer te weten komen over Equitherapie in de praktijk? Neem contact voor meer informatie of het maken van een afspraak