Onze paarden

Markies

Markies is een gevestigde waarde binnen het therapiecentrum. Reeds veel mensen hielp hij verder in het ontdekken en vinden van hun “droom”. Hij zag in 1997 het levenslicht.
Eerst werd hij sportief opgeleid in dressuur en in zijn 7de levensjaar startte hij zijn nieuwe roeping als therapiepaard.
Markies is een stevig gebouwde donkerbruine ruin van 1m49 schofthoogte, waardoor hij zowel voor kinderen en volwassenen als therapiepaard kan functioneren.
Hij heeft een heel aansprekend en uitnodigend karakter, is steeds bereid tot samenwerken en reageert correct op de situaties. Hij is een echte vriend die duidelijk zijn eigen grenzen kan aangeven.

Tygo

Tygo is frisse ruin van 1m45  geboren in 2008, hij heeft een sterke persoonlijkheid. Tygo nam zijn functie als therapiepaard reeds op als hij 4 jaar oud was. Hij is heel waardevol in therapeutisch werk. 

Tygo is lief en uitnodigend, hij staat zijn mannetje binnen de kudde en laat duidelijk blijken dat hij er staat!

Zhigano

Zhigano is een bruine ruin van 1m70 groot, geboren in 2004. Hij is heel gevoelig, heeft een zachte uitstraling en karakter. 

Het is een knuffelpaard die op zijn vriendelijke manier zaken losmaakt bij mensen. Ook hij is opgeleid in het orthopedagogisch voltigeren en de sportieve dressuur.

Cas

Cas is een vriendelijke, zachtaardige ruin van 1m72, geboren in 2007. 

Hij is een paard dat veel vertrouwen en rust schenkt. Zowel kinderen als volwassenen zijn fan van deze hartendief. 

Julie

Julie is een van de kleinste van de therapiepony’s, ze meet 1m39 en is geboren in 2007.  

Julie is een zachte dame die toch duidelijk aangeeft hoe ze de zaken aanvoelt en wat belangrijk is voor haar.

 

Mona

Mona is een Haflinger, ze is 1m50 groot en is geboren in 2008.

Mona is een fijngevoelige dame die een correcte samenwerking en duidelijkheid belangrijk vindt.

Camaron

Camaron is de jongste telg van het centrum voor Equitherapie, hij is geboren in 2018 en zal ook opgeleid worden als therapiepaard