Opleiding Equitherapie

Opleiding Equitherapie

Tijdens onze Equitherapie opleidingen leer je hoe je de krachtige hefbomen voor persoonlijke groei kan aanboren en therapeutisch kan inzetten. Onze opleidingen worden opgedeeld volgens niveau: 

Back to Basics

Het werken met paarden brengt ons back to basics. Naar wie wij zijn en wie we kunnen worden, naar onze krachtbronnen. Dat komt omdat paarden als sociale kuddedieren feilloos de basissignalen opvangen die wij uitzenden: angst, zekerheid, vertrouwen, kracht. Paarden spiegelen deze basissignalen. Equitherapie werkt met deze natuurlijke spiegel om krachtbronnen te herontdekken en groeivelden te activeren. Zonder veel woorden, maar des te meer vanuit energie en kracht. In onze Equitherapie opleidingen leer je hoe je deze krachtige hefbomen voor persoonlijke groei kan aanboren en therapeutisch kan inzetten.

Structuur van de opleiding

Opleidingsdagen 1 en 2

Fundamentals equitherapie

De opleidingsdagen Fundamentals Equitherapie laten je kennismaken met de krachtige hefbomen van equitherapie door ze zelf te ervaren. Je krijgt ook inzicht in de manier waarop de hefbomen zo’n krachtige resultaten geven.

Via ervaringsoefeningen met de paarden voel je zelf aan hoe de equitherapie werkt. We zoomen in op de basisideeën van de equitherapie. Je leert verschillende technieken om paarden concreet in te zetten bij het helpen van cliënten.

1e jaaropleiding

Counselor equitherapie

Tijdens de vier modules van het eerste jaar leer je de basiskennis van het procesgericht werken met ondersteuning van paarden, de werkvormen en de oplossingsgerichte begeleidingsstijl. Na het succesvol afronden en volbrengen van het examen van het eerste jaar behaal je het certificaat: Oplossingsgericht counselor Equitherapie.

2e jaaropleiding

Practitioner equitherapie

Tijdens het tweede jaar gaan we dieper in op je eigen specialisatie en bruikbare solution focused-technieken gekoppeld aan het werken met paarden. Na het succesvol afronden en volbrengen van het examen van het tweede jaar behaal je het certificaat: Oplossingsgericht practitioner equitherapie.

“Er is tijdens deze opleiding ingespeeld op onze vragen en noden, het was heel fijn om te ervaren dat er oprecht geluisterd werd naar onze vragen, de dagen waren mooi opgebouwd en onze grenzen gerespecteerd.”
Kathy P. volgde fundamentals

Energizer - Kennismaken met de opleiding

We staan niet stil. We willen groeien en helpen groeien. Dat kan alleen maar vanuit onze eigen krachtbronnen, authentiek vanuit wie wij zijn.

In de hedendaagse wereld is het niet eenvoudig om daarmee in connectie te komen. Hypes en verwachtingen volgen elkaar in snel tempo op.

De opleiding Counselor en Practitioner Equitherapie brengt nieuwe antwoorden en mogelijkheden.

Ben je benieuwd wat de opleiding Practitioner Equitherapie uniek maakt?
Wil je aanvoelen en beslissen of deze opleiding voor jou en voor je professionele ontwikkeling een meerwaarde is?

Kom dan naar de gratis Energizer en beslis zelf.

Dit mag je verwachten tijdens de Energizer

Proef van de sfeer op het Centrum voor Equitherapie en voel nieuwe energie voor de beste versie van jezelf!

  • Voorstelling en werkwijze van het Centrum voor Equitherapie.
  • Je ervaart hoe paarden onze basissignalen spiegelen
  • Je krijgt inzicht in waarom werken met paarden zo’n krachtige resultaten geeft.
  • Een uitgebreide en inhoudelijke uitleg over de opleiding.
  • Het doel, de inhoud en de praktische kant van de opleiding.
  • Je krijgt een goed beeld van de werkmogelijkheden als practitioner equitherapie.

Praktisch: 19 februari '24 van 19 u tot 21u, gratis deelname. Wees er snel bij, de groep is beperkt tot maximum 10 personen.

De beknopte voorstelling van de jaaropleiding kan je hier vinden: Opleiding Equitherapie

“Ik heb de passie van Evelien gevoeld in tijdens de opleidingsdagen, wat is het fijn om dit mooie beroep te mogen leren van iemand met zoveel ervaring en liefde voor haar werk, bedankt!”
Geertrui V. volgde opleidingen

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Ik help je graag verder.

“Deze dagen waren inspirerend om mee te maken, ik ben zelf een stap dichter bij mijn innerlijk kind gekomen en de zoektocht naar mijn doel.”
Claudia E. volgde fundamentals

Recent nieuws

Meer nieuws