.

Word een Expert in Equitherapie en vergroot de Effectiviteit van jouw Begeleidingen

Ben je een professional in de gezondheidszorg, zoals een psycholoog, orthopedagoog, of pedagoog en ben je op zoek naar een manier om jouw aanbod uit te breiden en de effectiviteit van jouw begeleidingen te vergroten?
Dan is een opleiding in equitherapie de perfecte keuze voor jou.

Equitherapie is een unieke werkvorm waarbij paarden fungeren als partners in het therapeutisch proces. Equitherapie kan helpen bij een breed scala aan problemen, waaronder angst, depressie, autisme, ADHD, stress en trauma en burn-out.

Als professional in de gezondheidszorg ben je al vertrouwd met de basisprincipes van de behandeling van mensen met problemen en stoornissen. Door een opleiding equitherapie te volgen, kun je jouw expertise uitbreiden en je specialiseren in deze effectieve therapie.

Vijf belangrijke voordelen om te kiezen voor een opleiding in equitherapie.

1. Door paarden te integreren in jouw begeleidingen, creëer je een veilige en ondersteunende omgeving waarin jouw cliënten kunnen groeien en genezen.
2. Verdieping van de therapeutische relatie: het werken met paarden kan helpen bij het ontwikkelen van een diepere verbinding tussen jou en jouw cliënt.
3. De verbreding van je expertise en de unieke aanpak van de equitherapie stelt je in staat om cliënten te helpen op een vernieuwende en ontwapenende manier.
4. Uitbreiding van het therapeutisch aanbod: als equitherapeut kan je jouw aanbod uitbreiden en jouw cliënten meer opties bieden voor hun behandeling.
5. Verhoging van de effectiviteit van de therapie: de bewegingen van het paard hebben een positieve invloed op de fysieke, emotionele en cognitieve ontwikkeling van de cliënt.

Naast de vele voordelen die equitherapie biedt voor cliënten, levert het werken met paarden ook belangrijke voordelen op voor de professionals die deze vorm van therapie beoefenen.

Veel professionals in de gezondheidszorg werken dagelijks in een klinische omgeving, waar ze vaak binnen zitten en weinig contact hebben de natuur.
Equitherapie biedt hierin een welkome afwisseling. Het rustgevend effect van de paarden helpt ook professionals om stress te verminderen en hun persoonlijk welzijn te vergroten.
Paarden zijn bijzonder gevoelige dieren, samenwerken met hen brengt verbinding en innerlijke rust.  Het opbouwen van een relatie met een paard is een verrijkende en betekenisvolle ervaring die verder gaat dan de professionele voordelen die het biedt.

Kortom, een opleiding tot equitherapeut biedt een unieke kans om jouw professionele aanbod uit te breiden, het brengt een welkome afwisseling van je dagelijkse werkpatroon en draagt bij aan je persoonlijke voldoening. Het is een win-win situatie voor zowel de professionals als hun cliënten.

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in voor de opleiding equitherapie en zet de eerste stap naar een spannende en lonende carrière in equitherapie. Je zult verstelt staan van de vele manieren waarop deze innovatieve therapie jouw professionele leven kan verrijken en de levens van jouw cliënten kan verbeteren.

Zet de eerste stap in je opleiding tijdens de fundamentals opleidingsdagen.
Deze worden georganiseerd op 26 en 27 mei 2023 en op 23 en 24 juni 2023.

Schrijf je nu in voor de vier modules van het eerste opleidingsjaar met korting!

Module 1: De basisprincipes van oplossingsgerichte begeleiding en het equitherapeutische proces. 

Module 2: Supervisie, bedrijfsbezoeken en praktijkproject.

Module 3: Equitherapeutische werkvormen, Ethiek, functie en mandaat van de equitherapeut.

Module 4: Persoonlijk leiderschap, supervisie en examen.

Het is mogelijk om per academiejaar of per module in te schrijven. 

Investering: €3850,-per academiejaar of €1080,- per module.

Korting! Schrijf hier voor 30 mei en betaal slechts €972,- per module