De effecten van therapie 'OP' een paard

Equitherapie is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie waarbij paarden worden ingezet als middel om de mentale en fysieke gezondheid van een persoon te verbeteren. Deze vorm van therapie biedt een unieke en waardevolle ervaring die niet kan worden gerepliceerd in andere vormen van therapie.

Er zijn verschillende werkzame factoren die deze vorm van therapie zo effectief maken. In dit artikel zullen we zullen we de werkzame factoren van equitherapie op een paard per punt duidelijk beschrijven.

* Het gedragen worden door een paard heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en de emoties van de persoon.
Ten eerste heeft het gedragen worden door een paard een kalmerend effect op het zenuwstelsel en de emoties van de persoon. Dit komt doordat het ritme en de bewegingen van het paard overeenkomen met het menselijk lichaam. Dit zorgt voor een harmonieus gevoel en stimuleert de aanmaak van endorfine en oxytocine, deze beweging kan de persoon dus helpen om zich meer ontspannen en veiliger te voelen. Het paard biedt bovendien een rustgevende omgeving die bijdraagt aan het verminderen van stress en angst.

* Het paard is groot, stabiel en krachtig wat een gevoel van bescherming en veiligheid biedt. Dit helpt bij het verminderen van angsten en versterkt het zelfvertrouwen van een persoon.
Een tweede werkzame factor is het gevoel van bescherming en veiligheid dat het paard biedt. Het paard is stabiel en heeft een groot, sterk lichaam wat een gevoel van geborgenheid en bescherming biedt aan de persoon. Daarnaast biedt het paard een gevoel van stabiliteit en controle, wat kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid. Het creëren van een veilige omgeving is helpend bij het verminderen van angsten. Bovendien vergroot het samenwerken met zo een krachtig dier het zelfvertrouwen.

* Door het gedragen worden en de nabijheid van het paard, zal de persoon zich veilig en geborgen voelen. Dit is helpend bij het verwerken van oude pijn en emoties.
Een derde werkzame factor van equitherapie is het bieden van fysieke ondersteuning en stabiliteit. Het paard fungeert als dragende partner. Door het gedragen worden en het directe contact met het paard, zal de persoon zich veilig en geborgen voelen. Dit is helpend bij het verwerken van oude pijn en emoties. En zal de person een veilige omgeving bieden waarin hij of zij zich vrij kan uiten en kwetsbaar kan zijn. De aanwezigheid van het paard kan hierbij als steun en veilige haven fungeren.

* Het paard biedt fysieke ondersteuning en stabiliteit, waardoor de persoon zich veiliger en meer ontspannen voelt.
Een vierde werkzame factor is de fysieke ondersteuning en stabiliteit. Door het gedragen worden en de nabijheid van het paard, zal de persoon zich veilig en geborgen voelen. Dit kan helpen bij het verwerken van oude pijn en emoties en het creëren van een veilige omgeving waarin de persoon zijn of haar emoties kan uiten. Het meebewegen op een paard kan helpen om spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Hierdoor kan men zich meer ontspannen en dit kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid en controle bij de persoon.

* Op het paard als Perspectiefverruimer: 'Verken Gedachten, Emoties en Gedrag op een Nieuwe Manier’
Op het paard zitten kan letterijk een nieuw gezichtspunt bieden wat dit kan helpen om gedachten, emoties en gedrag op een nieuwe manier te verkennen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven én bijdragen aan de ontwikkeling van zelfreflectie en bewustwording. Op het paard krijgt de persoon een nieuw perspectief op de wereld en zichzelf.

Door het aspect van gedragen worden, creëren we nog krachtigere en waardevollere ervaringen tijdens de sessies

In conclusie biedt equitherapie een waardevolle ervaring die niet kan worden gerepliceerd in andere vormen van therapie. De werkzame factoren van equitherapie omvatten onder andere het kalmerende effect van het gedragen worden door een paard, het gevoel van bescherming en veiligheid dat het paard biedt, de fysieke ondersteuning en stabiliteit die het biedt en het perspectiefverruimende aspect van het paard als partner. Door deze factoren kan equitherapie helpen bij het verminderen van stress en angst, het vergroten van het zelfvertrouwen en het verwerken van oude pijn en emoties. Voor wie op zoek is naar een unieke en waardevolle ervaring om hun mentale en fysieke gezondheid te verbeteren, is equitherapie een waardevolle therapie. Neem contact op en ontdek de voordelen van deze unieke vorm van therapie.